Dragon’s Dogma 2: Sphinx is compleet nieuw voor de serie – IGN First (2024)

Dragon's Dogma 2

Goed nadenken.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

byMitchell Saltzman

Geplaatst op 12 januari 2024 12:09

Een van de meest opvallende beelden in de releasedatumtrailer van Dragon's Dogma 2 is een beeld van een gigantisch, lachend gevederd monster met vuurrode ogen dat de Arisen onheilspellend nadert. Voor mij viel het op als een uniek niet-confronterende ontmoeting met een gigantisch en imposant monster, iets wat je niet vaak ziet in de wereld van Dragon's Dogma.

Dit monster is Capcoms versie van de legendarische Sphinx, een monster dat niet voorkomt in de eerste game, maar wel in Dragon's Dogma Online, een game die nooit in het Westen is uitgekomen. Als je het in Dragon's Dogma Online wel eens tegen de Sphinx hebt gevochten, verwacht dan niet dat de ontmoeting precies hetzelfde verloopt. De Sphinx heeft namelijk een speciale rol in Dragon's Dogma 2, als je hem überhaupt kan vinden.

Dragon’s Dogma 2: Sphinx is compleet nieuw voor de serie – IGN First (2)

De Sphinx is een monster dat goed verstopt zit in de wereld van Dragon's Dogma 2 en geïsoleerd leeft. Game Director Hideaki Itsuno gelooft zelf dat veel spelers het spel zullen uitspelen zonder het ooit tegen te komen. Degenen die de schuilplaats van de Sphinx wel ontdekken, zullen een gevecht tegenkomen dat heel anders is dan het standaard eindbaasgevecht.

De Sphinx heeft een heel bijzondere rol in Dragon's Dogma 2, ervan uitgaande dat je hem überhaupt kunt vinden.

Achter de Sfinx bevinden zich vijf schatkisten, elk gekoppeld aan een bepaald raadsel dat je moet oplossen voordat je de inhoud kunt claimen. In mijn demo kreeg ik slechts de kans om er één op te lossen: Het raadsel van de ogen. Natuurlijk zijn dit niet zomaar simpele raadsels. Zoals Itsuno het zegt, is dit een actiespel, dus de raadsels moeten ook door middel van actie worden opgelost.

Het raadsel van de ogen was eenvoudig: "Onze ogen zijn onze bondgenoten, maar toch verraden ze vaak, want ogen vertellen leugens, zo adviseer ik, en leiden tot een dwaalspoor." Er wordt je dan verteld dat je een grot in moet gaan en het voorwerp met de grootste waarde mee terug moet nemen. Terwijl je de gevaarlijke grot verkent, vol met goblins, valluiken en zelfs een lompe ogre die op je wacht als je in een van die valluiken valt, vind je veel schatkisten - sommige goed verstopt, andere in het zicht - allemaal met voorwerpen van verschillende waarde. Je doel is om het voorwerp te vinden dat aan de voorwaarden van het raadsel voldoet en het terug te brengen naar de Sphinx.

Het grote probleem is dat je maar één kans krijgt bij elk raadsel. Als je een voorwerp terugbrengt naar de Sphinx en het is niet het voorwerp dat ze zoekt, sluit je jezelf uit van de beloning voor dat raadsel. Je moet er dus echt voor zorgen dat je niet om de tuin wordt geleid door de listige woorden van de Sphinx.

De Sphinx verslaan is een raadsel op zich.

Als je niet van raadsels houdt, is er natuurlijk nog een andere, eenvoudigere manier om met de Sphinx af te rekenen. Je kunt gewoon kiezen voor geweld. De Sphinx is echter niet het soort monster dat je verslaat door het lukraak aan te vallen.

"Als we hier te veel zeggen, zal dat de pret bederven, dus we zeggen alleen dat het mogelijk is om ertegen te vechten. Je kunt ertegen vechten afhankelijk van je keuzes," zei Itsuno. "Het verslaan van de Sphinx is een raadsel op zich. We wilden van de vraag of je de Sphinx kunt verslaan - of er zelfs mee kunt vechten - een mysterie maken, en we willen dat dit deel uitmaakt van het plezier dat spelers beleven aan het omgaan met de Sphinx en zijn raadsels. Spelers moeten de Sphinx in de eerste plaats vinden, als ze dat kunnen. De reis ernaartoe is misschien wel het grootste mysterie van allemaal."

Het lijkt een geheim dat de moeite waard is om te ontdekken, niet alleen vanwege de beloningen die je kunt verdienen, ook omdat de raadsels zelf leuk zijn om op te lossen. Het is een geweldige mix van dungeons ontdekken en puzzels oplossen, want bij elke schatkist die ik tegenkwam vroeg ik me af of de plaatsing, de inhoud of het uiterlijk voldeed aan de voorwaarden van het raadsel.

De Sphinx is slechts één voorbeeld van een misbaar stuk substantiële content dat spelers niet hoeven te vinden om de game uit te spelen, maar wel rijkelijk beloont als ze dat doen.

Er zijn delen van het spel die je niet hoeft te ontdekken. We hebben het mogelijk gemaakt om het spel uit te spelen zonder ze te vinden.

"Dat is de sleutel tot dit alles. Als er delen van het spel zijn die je niet hoeft te ontdekken, hebben we het mogelijk gemaakt om het spel te verslaan zonder ze te vinden", zei Itsuno. "Ik denk dat het spel je veel ervaringen zal bieden waar je met vrienden over wilt praten. Dat kunnen monsters zijn, je interacties met monsters of de keren dat je ontsnapte aan monsters zonder met ze te vechten. Het spel is zo gemaakt dat het dat soort drama en dat soort ervaringen creëert, en we hopen dat spelers daarvan zullen genieten."

Mitchell Saltzman is an editorial producer at IGN. You can find him on twitter @JurassicRabbit

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Gerelateerde artikelen

1uur, 23minuten Comments Batman: Caped Crusader Exclusieve Trailer

1dag, 6uur Comments Amazon Prime Day komt terug naar Nederland

2maanden Comments Aankomende Dragon’s Dogma 2 patch maakt Dragonsplague minder frustrerend en maakt pawns een stuk stiller

2maanden, 1week Comments Dragon's Dogma 2-speler lijkt een bizar geheim aan het einde van de game te hebben ontdekt
IGN Benelux Podcast Livestream
Reacties
Dragon’s Dogma 2: Sphinx is compleet nieuw voor de serie – IGN First (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5933

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.