Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (2024)

Last updated on juni 7th, 2024 at 12:01 pm

Iedereen heeft af en toe de behoefte aan wat tijd voor zichzelf. Even helemaal niets, je hoofd kunnen leegmaken, en gewoon doen waar jij zin in hebt. Helemaal niet zo vreemd natuurlijk, als je kijkt naar de gehaaste maatschappij waarin we leven. We moeten ontzettend veel en het is dan ook hoog tijd om stress en het opgejaagde gevoel af en toe de kop in te drukken! We gaan op zoek naar ideeen voor jouw man cave!!

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (1)

Zijn de kosten voor een man cave te overzien? Met tweede hands meubels en eigen spullen kun je de kosten behoorlijk drukken. Eigenlijk ligt het helemaal aan jezelf, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Hoe kunnen we dit bereiken? Heel eenvoudig, door het creëren van jouw eigen “man cave” (mannengrot), of jouw eigen “she shed” ((tuin) huisje voor de dames)! In dit artikel richt ik mij vooral op de man cave voor de mannen (mijn excuses dames). Maar een artikel over de “she shed” zit ook zeker in de pen! 😉

Een man cave is dus een ruimte waarin de man even zijn rust kan vinden. Dat momentje alleen (of met zijn vrienden), gewoon even de boel de boel laten.

Inhoudsopgave verberg

1 Tip 1: Bepaal het thema.

1.1 Vakantie vieren in je eigen mancave

1.1.1 De strandvakantie

1.1.2 De wintersport vakantie

1.2 Rustig je hobby uitoefenen

1.2.1 De leesfanaat

1.2.2 De modelbouwer

1.2.3 Ontspanning

1.3 Sport in de mancave

1.3.1 De basketbalspeler

1.3.2 De surfliefhebber

2 Tip 2: Welke ruimte ga je gebruiken?

4 Tip 4: Het meubilair.

4.1 Goedkope meubels op de kop tikken

4.2 Ruimtebesparende meubels

4.2.1 De inklapbare picknicktafel

4.2.2 Kast en tafel in 1

4.2.3 Bartafel en barkrukken

4.2.4 Inklapbare plank kast

4.2.5 De inklapbare eettafel

5 Tip 5: Leuke spelletjes voor een gezellige avond

5.1 Het beerpongspel

5.2 De borrelsjoelbak

5.3 Darten

6 Tip 6: Extra gezelligheid met de biertap!

7 Tip 7: De old school flipperkast.

8 Tip 8: De bier statafel!

9 Meer man cave ideeen?

Tip 1: Bepaal het thema.

Laat je creativiteit de vrije loop en richt jouw man cave in zoals jij dat wilt! Jij bepaalt het thema van de inrichting. Ik laat hieronder alvast wat thema’s voorbijgaan om je een idee te geven voor de inrichting van jouw hobbyruimte. De thema’s kunnen zijn een hobby, sport of vakantie .

Vakantie vieren in je eigen mancave

Wil je het thema “vakantie vieren” in je mancave gebruiken? Met deze tips hoop ik je een beetje op weg te helpen.

De strandvakantie

Ben jij een liefhebber van zon zee en strand in jouw vakantie? Creëer je eigen strandparadijs in jouw man cave. Zo kun je na je drukke werkzaamheden verder genieten van dit strand vakantiegevoel. Hang een mooie poster of wandtapijt op aan de muur. Uiteraard is deze voorzien van een afbeelding van de zee en het strand. Zet voor deze poster een paar strandstoelen om het plaatje compleet te maken.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (2)

Naast de strandstoelen die je al hebt staan is het natuurlijk superleuk om zo’n strandstoel met zijpanelen en luifel te hebben. Zo waan je je echt op het strand. Let goed op de afmetingen van de stoel of je deze wel kwijt kunt. Sommige van deze stoelen hebben ook een la onderin. Dit is weer ideaal om je snacks in op te bergen.

Een aantal van de ideeën die ik zojuist heb genoemd kun je terugvinden via de bovenstaande afbeelding!

Een tafel kan natuurlijk ook niet ontbreken in deze ruimte. Heb je een tafel gevonden, dan kun je hierop een tafelkleed leggen van zeesterren, tropische stranden of een zonsondergang op het strand. Zo kun je op een eenvoudige manier je tafel omtoveren in een strandtafereel.

Er is natuurlijk nog meer mogelijk om jouw hobbyruimte mee in te richten. Een leuke kast in de vorm van een boot heb ik ook voorbij zien komen. Dit bijzondere exemplaar is niet heel erg groot, maar je kunt er wel een aantal kleine strandaccessoires op kwijt. Hoe leuk is dat voor de liefhebber!

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (3)

De wintersport vakantie

Misschien hou je liever van een actieve sneeuwvakantie en is skiën en snowboarden je lust en je leven. Thuisgekomen moeten de skies weer opgeborgen worden. Hoe leuk is het om dat meteen maar in jouw mancave te doen. Hang een ski opberg/ophangsysteem in je mancave. Hierin kun je je skies opruimen en je hebt meteen een leuke decoratie voor jouw wintersport thema. Hang daar een leuk wandbord bij waarop vermeld staat dat je skies kunt huren.

Je kunt diverse canvas schilderijen ophangen met sneeuw en wintersport activiteiten om zo nog meer in de sferen te komen.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (4)
Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (5)

Maak gebruik van een biertafel waar jij en je vrienden van de après ski kunnen genieten. Het geheel kun je compleet maken met een wijnvat bar. Zo heb je alle dranken bij elkaar. Via de bovenstaande afbeeldingen vind je een ruim assortiment aan wijnvaten en biertafels voor verschillende toepassingen! Ik weet zeker dat er een exemplaar tussen zit die jou zal bevallen… 😉

Rustig je hobby uitoefenen

Zoek je absolute rust in jouw ontspanningsruimte om aan je hobby bezig te zijn? Hang natuurlijk eerst een bordje “niet storen” aan de deur zodat jij ook echt tot rust kan komen in jouw hobbykamer.

De leesfanaat

In je drukke leven kom je er misschien niet aan toe of je gunt je er geen tijd voor: lezen. Of er is teveel afleiding in huis waardoor je je niet kan concentreren op een boek. Voor jou is dan de oplossing, je hobbykamer inrichten als bibliotheek. Zet een boekenkast neer met al jouw boeken. Een luie stoel of bank is natuurlijk ook aan te raden om heerlijk weg te duiken in jouw roman. Of blader eens door het boek van jouw favoriete autoklassiekers wat ligt te verstoffen in jouw kast. En twijfel je nog over de aanschaf van een e-reader? In het blog ereader review laat Nicole alle voor- en nadelen zien van de kobo ereader.

De modelbouwer

Tijd voor een nieuwe hobby! Heb je altijd al je favoriete gebouw of auto in het klein willen maken? Dan is hier je kans. Ga als modelbouwer aan de slag. Er zijn pakketten te kust en te keur waarin jij je kunt uitleven. Maar let wel op dat je niet meteen met het moeilijkste pakket begint. Bouw het rustig op en kijk eerst eens of je het wat vind. Het vraagt geduld om te bouwen en het is rustgevend. Zorg ervoor dat je goed gereedschap erbij gebruikt.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (6)

Het kan zijn dat jij al een ervaren modelbouwer bent. In de loop der jaren zijn er steeds meer doosjes modelbouw bijgekomen maar is het er steeds niet van gekomen om deze in elkaar te zetten. Eindelijk kun je nu die modelbouw auto maken die al jaren in de kast ligt. Het spreekt voor zich dat er in jouw hobbykamer een mooie vitrinekast komt met al jouw toekomstig gemaakte exemplaren.

Ontspanning

Kan jij de rust maar niet vinden om te ontspannen? Je hebt alles al geprobeerd van yoga tot meditatie oefeningen. De stress blijft in je lichaam gieren en je komt maar niet tot rust. Ga dan een stapje verder. Deze cursus gaat je helpen om een momentje voor jezelf te nemen en ontspanning te ervaren. De cursus duurt 9 weken en bestaat uit lessen met praktische oefeningen en vragen. Het tempo van de cursus kun je zelf bepalen dus je hebt geen stress dat er een deadline is. Uiteraard richt jij je ontspanningsruimte zo in dat er weinig spullen in staan. Zachte kleuren op de muren zijn rustgevend. Zet wat mooie planten neer en zorg ervoor dat je relaxte muziek kunt draaien. Zo kun jij de online cursus nooit meer zorgen of stress op je gemak doorlopen en hopelijk een minder stressvol leven tegemoet gaan.

Sport in de mancave

Als je dit allemaal te rustig vind kun je ervoor kiezen om voor een actief sport thema te gaan in jouw mancave. Ik zal je hierover weer wat mogelijkheden geven.

De basketbalspeler

Richt jouw mancave in als een echt basketbaldecor. Er zijn leuke muurstickers met diverse afbeeldingen van basketbal spelers. Ze zijn makkelijk te plakken op een gladde muur. Het lijkt mij raadzaam om dat met zijn tweeën te doen zodat de sticker niet overal aan blijft kleven. Je kunt ook een aantal stickers combineren. Of dat mogelijk is ligt natuurlijk aan de grootte van de muren van jouw sportieve hobbyruimte.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (7)

En als echte basketbalspeler mag een basketbalpaal natuurlijk niet ontbreken. Zorg ervoor dat de bovengenoemde stickers niet achter de paal geplakt worden. Dat zou zonde zijn want dan zie je er weinig van. Nog een puntje van aandacht is misschien wel de muur waar je de basketbalpaal voor zet.

Grenst deze aan de kant van de buren dan kan het voor hun heel vervelend zijn als de bal er constant tegen aan komt. Heb jij je mancave in de garage dan is dit “probleem” waarschijnlijk niet aan de orde. Via de onderstaande afbeelding vind je een ruim assortiment basketbalpalen voor zowel binnen als buiten!

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (8)

Als bucket kun je een tapijt gebruiken met uiteraard een afbeelding van jouw favoriete basketbal sport.

Heb je niet genoeg ruimte om dit allemaal kwijt te kunnen dan is een klein basketbalspel een optie. Dit spel spelen is niet zo actief als dat je zou willen maar leuk is het zeker.

En als jullie klaar zijn met basketballen is het natuurlijk tijd voor een drankje. Er hangt natuurlijk een basketbal flesopener in jouw mancave. Met dit leuke item kunnen jullie de bierflesjes openen en de doppen vallen vanzelf in de basket die eronder hangt. Hoe leuk is dit.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (9)

De surfliefhebber

Ben jij een liefhebber van surfen dan kun je je mancave inrichten met leuke surf details. Er zijn diverse posters met surfers voor aan de muur. Zo kom je al aardig in de sfeer van jouw watersport evenement.

Bij deze wandposters kun je leuke losse surfplanken neer zetten. Je kunt natuurlijk je eigen surfplank hiervoor gebruiken maar er zijn er ook diverse te koop met verschillende opdrukken. Ik heb leuke exemplaren voorbij zien gaan.

En hier word ik heel enthousiast van, ik had het zelf nog nooit gezien. Er zijn een groot aantal vloerstickers te koop met afbeeldingen van het strand. Maar er zijn ook stickers met afbeeldingen van de zee en golven, dit moet jou zeker aanspreken. Op de plaatjes ziet het er superleuk uit, ik ben zeer benieuwd hoe deze stickers in het echt zijn en of ze goed blijven zitten. Laat het ons weten dan kunnen we dit hierbij vermelden.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (10)

Met het gebruik van een lichtprojector kun je je mancave in een speciale oceaansfeer brengen. Er zit meestal een afstandsbediening bij. En door de luidspreker kan er rustige zee- en strand muziek klinken. Denk aan het geluid van meeuwen en het klotsen van de golven. Dit alles gecombineerd met een heerlijk koud drankje dat koel gehouden wordt door een ijsemmer met surfplank. Hoe toepasselijk!

Ik hoop je alvast wat op weg geholpen te hebben met het kiezen van jouw thema. Vind je het te lastig om de ruimte te thematiseren of wil je het niet doen? Om het even, in dat geval maak je er gewoon een allegaartje van! Uiteindelijk heb jij de regie in eigen hand..

Tip 2: Welke ruimte ga je gebruiken?

Niet geheel onbelangrijk: bepaal nu waar jij de man cave graag zou willen hebben. Heb je een lege ruimte op het oog, of een ruimte die weinig tot niet in gebruik is? In dat geval wil ik je nog een extra tip meegeven: overleg even met je partner (tenzij je vrijgezel bent), voordat je met het sloopwerk gaat beginnen 😉

Betrek je partner bij jouw plannen zodat jullie op één lijn zitten. Ik weet zeker dat er dan nog meer originele ideeen gaan komen voor de man cave en ik zie hier een duidelijke win-win situatie 😉

De Ideale ruimte voor een man cave is natuurlijk de zolderkamer (grote kans dat deze vrijwel niet in gebruik is). Er kleeft natuurlijk ook een nadeel aan. ’s Avonds laat een voetbalwedstrijdje spelen terwijl de huisgenoten (en buren) lekker liggen te tukken, wordt waarschijnlijk niet echt op prijs gesteld.

Misschien heb je een extra slaapkamer over en met een beetje mazzel twee kamers. In dat laatste geval kun je overwegen om de tussenmuur eruit te halen. Zo wordt jouw mannenkamer weer wat groter. Voor de mancave in deze kamer is het misschien handiger als je deze alleen wilt gebruiken als ontspanningsruimte. Deze verdieping is tenslotte het deel waar de meeste mensen slapen en geen last van jouw herrie willen hebben.

Een kelder is natuurlijk echt fantastisch, mede doordat de huisgenoten minder last van je zullen hebben. Ik denk alleen dat deze optie voor veel man cavers lastig gaat worden, kelders liggen immers niet voor het oprapen. Heb jij toch een kelder onder jouw woning? Dan heb jij in mijn ogen een lot uit de loterij! Ik zeg: omtoveren naar Man cave met hoofdletter M!

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (11)

Een deel van de garage (of schuur) omtoveren tot man cave is natuurlijk ook een optie. Het levert je veel privacy op, en de huisgenoten zullen weinig last van je hebben. Uiteraard komt er wel meer werk om de hoek kijken.. Dit zijn namelijk vooral koude, niet geïsoleerde ruimtes.. Om een behaaglijk, warm gevoel te krijgen in jouw man cave zul je de handen uit de mouwen moeten steken! Wanneer je daar geen moeite mee hebt als echte doe-het-zelver, just go for it!

Tip 3: Je hebt meer spullen dan je denkt..

Ga eens rondneuzen op de zolder, in je schuur, de berging, je garage, en kijk wat je door de jaren verzameld hebt. Je zult versteld staan van wat je tegenkomt aan ongebruikte spullen. Gratis en voor niets, gereed om een plekje te gaan krijgen in jouw man cave! Een nieuw leven voor een schatkist aan ongebruikte materialen, wat wil je nog meer?

Geef oude vakantiefoto’s een mooi plekje aan de muur. Ook posters of schilderijen zijn ideaal om de wanden op te vullen. Vakantiesouvenirs komen plotseling tevoorschijn wanneer je de zolder aan het opruimen bent. Ideale pronkstukken om jouw man cave verder aan te kleden!

Oude speelgoed auto’s van vroeger, waar je uiteraard niets mee gaat doen, zou ik toch weer tevoorschijn toveren. Je voelt je er misschien te oud voor, maar wat maakt dat uit! Je zou ze uit kunnen stallen in een vitrinekast. Zo krijgen ze toch nog een mooi plekje, en tegelijk wordt jouw man cave weer een stuk gezelliger.

Tip 4: Het meubilair.

Goedkope meubels op de kop tikken

In de man cave hoort natuurlijk een comfortabele bank te staan! Een bankstel hoeft echt niet veel te kosten. Snuffel maar eens rond bij de kringloop, of kijk eens op Marktplaats wat er te halen valt. Grote kans dat jouw ideale bank gratis af te halen is. Binnenkort kun jij als een “couch potato” ontspannen naar jouw favoriete tv programma kijken.

Vaak hebben familie en vrienden ook nog wel allerlei meubelstukken staan waar ze niets meer mee doen. Voor jou is dat wederom een goedkope manier om aan meubels voor jouw mancave te komen.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (12)

Is je wekelijkse kaart- of pokeravond met je maten aangebroken? Tafel en stoelen kunnen dan niet ontbreken in het meubilair. Deze heb je misschien ook nog wel staan in een verloren hoekje in huis. En waarschijnlijk heb je zelf nog reserve zitplaatsen in de opslag staan, bedoeld voor feestjes en partijen. Man cave meubilair, wederom gratis en voor niets! 😉

Ruimtebesparende meubels

Maar wat als je mancave ruimte maar beperkt is? Dan is het een idee om inklapbare spullen te gebruiken. Misschien moet je dan wel extra investeren maar het gebruik ervan is superhandig en ruimtebesparend.

De inklapbare picknicktafel

Wil jij aan tafel kunnen zitten met je vrienden maar na het eten onderuit op de bank? Deze picknicktafel zou daarvoor een goede optie zijn. Als je de tafel inklapt dan wordt het een bank. Misschien wil je er zelf nog wat kussentjes bij doen om wat zachter te kunnen zitten. En zeg nou zelf kussentjes kun je altijd wel ergens weer opbergen ook al is jouw mancave nog zo klein.

Een kort filmpje die je kunt vinden bij de specificaties laat zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om dit meubelstuk aan te passen.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (13)
Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (14)

Kast en tafel in 1

Dit is een orginele manier om jouw mancave mee in te richten. Deze tafel kun je goed gebruiken om samen met je vrienden aan te zitten. Zo kunnen jullie een kaartspelletje spelen, een hapje eten of gewoon gezellig kletsen. Daarna komt het voetbalspel voor de dag om een partijtje voetbal te spelen. De tafel kun je dan heel eenvoudig in elkaar klappen en tegen de wand zetten. Let wel op dat je de tafel eerst afruimt voordat je dit doet. Of zorg ervoor dat de spullen precies goed staan op de “kastplanken.” Als je het bijbehorende filmpje bekijkt zul je zien wat ik bedoel. Zo is er ruimte voor het voetbalspel die natuurlijk ook in de inklapbare variant is.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (15)
Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (16)

Bartafel en barkrukken

In het blog “hoe maak je een bar” lieten wij diverse bartafels voorbij gaan. Van zelf maken, tot bouwpakketten maar ook een inklapbare bartafel kwam aan de orde. Deze handige tafel kunnen jullie gebruiken voor de borrelavonden. Na gebruik kan hij ingeklapt worden en plaats maken voor een ander meubel. De bartafel is ook in de zomer buiten te gebruiken. Hoe handig! Via deze link kun je onder andere de inklapbare bartafel vinden.

Je kunt gewone barkrukken gebruiken bij jouw bartafel. Maar in deze categorie gaan we natuurlijk voor de inklapbare barkruk. Deze zijn er in vele soorten en maten. Met leuning en zonder leuning, wat je maar wilt.

Een telescoop kruk is ook een optie. Deze is in 12 standen verstelbaar. De kruk heeft ook best een groot draagvermogen. Deze kruk kun je overal voor gebruiken en is ingeklapt makkelijk mee te nemen voor onderweg. De kruk is niet heel hoog, dus houdt rekening met welke bartafel je gaat gebruiken. Alhoewel hoe hilarisch is het als je een hoge bartafel hebt met alle vrienden op kleine krukjes er omheen? 😉

Inklapbare plank kast

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (17)

Met de plank kast heb je volop mogelijkheden. Er zitten wieltjes onder zodat je deze op elke gewenste plek kunt zetten. Al je spulletjes kunnen erop, de kast is echter zonder deuren en achterkant. Het meubelstuk kan tegen een muur staan maar je kunt hem ook ergens schuin neerzetten. Wil je de kast even weghalen uit jouw mancave, omdat je de boel wilt reorganiseren? Dan is de kast ook weer te gebruiken elders in het huis. Inklappen, verrijden en voilá.

De inklapbare eettafel

Dit item kan aan de muur hangen. Je kunt er wat spulletjes in kwijt en het wordt afgesloten door middel van een krijtbord. Dit bord kunnen jullie gebruiken om de standen van de dart- of voetbalwedstrijd te noteren. Als je de kast openklapt komt het tafelgedeelte tevoorschijn.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (18)

Je ziet er zijn voldoende mogelijkheden om jouw mancave ruimtebesparend in te richten. De televisie hang je uiteraard aan een wandbeugel. Zo kun je deze makkelijk tegen de kant duwen als je hem niet gebruikt. En het scheelt je weer een televisie kastje.

Tip 5: Leuke spelletjes voor een gezellige avond

Het beerpongspel

Dit leuke originele spel is favoriet onder de drankspelletjes. Je kunt een spelletje “beerpongen” met zijn tweeën spelen. Als je gezelschap groter is dan maak je gewoon twee teams. Er zitten spelregels bij maar hoogstwaarschijnlijk verzinnen jullie je eigen regels. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de gezelligheid die dit spel met zich meebrengt. Bijkomend voordeel is dat de tafel inklapbaar is. Zijn jullie klaar met spelen dan kan deze netjes opgeruimd worden.

De borrelsjoelbak

Het ouderwetse sjoelen kan een heel leuk onderdeel zijn van jullie spelletjesavond. Regel wat kleine leuke prijsjes erbij en de competitie kan gaan beginnen. Maar wedstrijd spelen maakt hongerig. In een sjoelbak kunnen kleine bakjes gezet worden waarin allerlei hapjes zitten. Zo kunnen jullie genieten van een heerlijke borrel met chippies en snacks. Dit alles op een orginele manier geserveerd.

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (19)

Darten

Misschien geen fan van darten? Toch is een dartbord een leuk item voor de mancave. Uit ervaring kan ik zeggen dat ik heel wat avondjes heb doorgebracht op zolderkamers, met vrienden, waar flink wat pijlen door de lucht vlogen. Onder het genot van een klein pilsje natuurlijk.. Gauw verder naar tip 6 nu we het toch hebben over een klein pilsje!

Tip 6: Extra gezelligheid met de biertap!

Lekker in jouw man cave genieten van een heerlijk vers getapt biertje! En bij die gele rakker hoort natuurlijk een heerlijk snackie 😉 Hoe cool is dat!

Misschien proberen jullie ook wel jouw eigen​brouwsel​en combineren jullie het geheel met een​tapcursus zodat jullie in een mum van tijd het perfecte pilsje kunnen tappen!

Jouw vrienden zullen dit in ieder geval erg op prijs stellen, kan ik je op een briefje geven. Grote kans dat deze vrienden blijven plakken en dat zij waarschijnlijk de lampen uitdoen eind van de avond hahaha…. En de volgende morgen verblijf jij waarschijnlijk alone in jouw mancave, samen met jouw​antikaterpakket… Toch iets te diep in het glaasje gekeken? 😉

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (20)

Hoeveel speciale bierglazen heb jij eigenlijk in je collectie? Waarschijnlijk veel te veel om gebruik van te maken. Ik zou zeggen, plaats een aantal mooie bierglazen op een wandplank bij de biertap. Mooie bierglazen ter decoratie doen het natuurlijk altijd goed!

Tip 7: De old school flipperkast.

De flipperkast is weer helemaal terug van weggeweest! Oude herinneringen van vroeger komen weer terug op het moment dat de pinball wordt weggeschoten en zijn weg naar beneden zoekt. Een geweldig gevoel toch? Hoe fantastisch is dat, je eigen flipperkast in jouw man cave!

Aan welke bedragen moet je gaan denken voor een originele tweede hands flipperkast? Ik ben een beetje rond gaan speuren en tot de conclusie gekomen dat dit toch wel een beetje tegenvalt.. Onder de 1000 euro zal je weinig tot niets tegen komen. Prijzen van 2500 tot 5000 euro komen beter in de buurt! Ach, de buren en de huisgenoten zullen erg blij zijn wanneer je de flipperkast achterwege laat, moeten we maar denken.. 😉 Maar misschien is​een biljarttafel​een leuk alternatief.

Tip 8: De bier statafel!

Het volgende meubelstuk is er één die je zelf kunt maken. Het is dan ook wel een echte eyecatcher, uniek in z’n soort! De bier statafel mag gewoon niet ontbreken in het meubilair van jouw man cave. Een fantastische statafel met in het midden een lege ruimte in het tafelblad om een bierkratje in te zetten.

Ook in de kolom naar de voet is er de ruimte voor een tweede krat bier (of flesjes frisdrank natuurlijk voor de Bob)! Een verjaardagsfeestje met als thema “Oktoberfest” inclusief deze bier statafel, hoe origineel is dat?

Dit project zou je ook professioneler kunnen aanpakken met een aantal vrienden. Bouw er een aantal en ga ze verkopen/verhuren voor feesten of partijen! Ik weet zeker dat er een markt voor is. Herinner je nog de “anderhalvemeter tafel”(8-hoekig) ontwikkeld door een aantal ondernemers? Dit blijkt een ware hit te zijn! Via de volgende link de ondernemer kun je de tafel vinden.

Via de 10.000 bouwtekeningen van Fred kun je de gedetailleerde bouwtekening vinden van de bier statafel. Vanwege de auteursrechten mag ik de foto’s van de doe-het-zelvers (die de statafel reeds gemaakt hebben) helaas niet delen.

Ben je nog niet in het bezit van Freds bouwtekeningen, bekijk dan eerst eens mijn eerlijke review over dit product. Ontzettend veel bouwprojecten liggen binnen handbereik!

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (21)

Meer man cave ideeen?

Met slechts 8 tips zijn we natuurlijk nog lang niet door alle ideeen voor een ideale man cave heen.

Lees binnenkort mijn nieuwe blog met nog meer tips voor het creëren van jouw ultieme man cave!

Mijn vrouw Nicole heeft inmiddels gezorgd dat deel 2″ mancave inrichten” online is 😉 Heel veel leesplezier!

Man cave ideeen. 8 tips om jouw ideale man cave te creëren! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6272

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.