Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (2024)

Last updated on juni 1st, 2024 at 07:42 am

Mijn vorige blog over de mancave eindigde ik met de opmerking dat we nog lang niet door de ideeën heen zijn. Misschien ben jij inmiddels al hard op weg om jouw ideale mancave te creëren en kun je nog wel wat extra tips gebruiken. De hoogste tijd dus voor een nieuwe blog met nog veel meer gave ideeën en suggesties hoe jij je man cave kunt inrichten!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (1)

Inhoudsopgave verberg

1 Tip 9: Koude drankjes in jouw mancave

1.1 Pimp je oude koelkast!

1.2 Het ijsblok in bierkratvorm

1.3 Koelers met ijs voor je koude drankje

1.4 De coolbar partytafel

1.5 De Hopfenhöhle bierkoeler

2 Tip 10: Gamen, gamen, gamen

4 Tip 12: Je eigen sportdomein

5 Tip 13: De thuisbioscoop

6 Tip 14: Wat voor muziek in de mancave

6.1 Creëer je eigen muziekstudio!

6.2 De JBL partybox

6.3 De jukebox

6.4 Heerlijk ontspannen met je langspeelplaten

7 Tip 15: Kom tot rust met een heerlijk bakje koffie

Tip 9: Koude drankjes in jouw mancave

Pimp je oude koelkast!

Wat is een mancave zonder overheerlijk koud biertje? Geen mancave… Bij tip 6 sprak ik al over een biertap voor een heerlijk zelfgetapt biertje. Maar wat als je die niet hebt of liever niet wil aanschaffen? Ga dan op zoek naar een oude koelkast!

Misschien heb je er zelf nog een over (bijvoorbeeld nadat je zelf je keuken hebt verbouwd, haha) of vraag anders eens rond bij vrienden of familie. Let er wel op dat een echt oude koelkast vaak een energievreter is en daar zit ook niemand op te wachten. Kijk dus of iemand (of jijzelf natuurlijk) er een over heeft die nog binnen een acceptabele energieklasse valt.

Om de koelkast wat beter in je mancave te laten integreren kan het leuk zijn om hem wat te pimpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestickering of een nieuwe laklaag in een kleur die perfect past in de sfeer van jouw cave. Door gebruik te maken van​schoolbordverf​kun je de stand van het darten noteren op de koelkastdeur! Hoe “cool” is dat! Op deze manier gaat het helemaal goedkomen met dat koude biertje!

Het ijsblok in bierkratvorm

Heb je geen koelkast op de kop weten te tikken, of heb je er simpelweg geen plaats voor in jouw mancave? Geen probleem, er zijn nog andere mogelijkheden om de drankjes te koelen. Ik heb een mal gevonden in de vorm van een bierkrat! En nu voel je het misschien al aankomen… Deze mal kun je vullen met water en vervolgens plaats je deze in de vriezer die je ergens anders in huis hebt staan… 😉 Na een x-aantal uren heb jij het perfecte “ijsklontje” die dan past in een bierkratje!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (2)

Volgens de specificaties van de fabrikant zou het bier dan een paar uur koud moeten blijven. Let er wel op dat je de mal kwijt kunt in de vriezer en zorg ervoor dat de flesjes bier alvast gekoeld zijn.

Enkele nadelen van de bierkratkoeler:

  • Volgens een aantal reviews is de mal niet geschikt voor de Nederlandse kratjes met de handgreep in het midden. Heb jij nog een oud kratje in de schuur staan wees er dan zuinig op. Deze kun je dan mooi gebruiken in combinatie met de bierkratkoeler.
  • Wil jij de bierkratkoeler binnen gebruiken, zorg er dan voor dat er een lekbak onder het kratje bier wordt geplaatst. Als het ijs gaat smelten wil je natuurlijk geen waterballet.

Koelers met ijs voor je koude drankje

Met een koelemmer kun je natuurlijk ook aan de slag. Je vult de emmer met ijsklontjes en de flesjes of blikjes drank. Doe dit niet te lang van te voren, zodat de drank tijdens je feestje lang koel blijft. Houd rekening met het aantal gasten wat je krijgt en wat er veelal gedronken wordt. Er zijn verschillende soorten en maten koelemmers zowel voor bier, champagne of wijnflessen. Bij sommige koelers zit ook een flesopener aan de zijkant, zo heb je deze altijd bij de hand. Om nog meer sfeer te creëeren op jouw party, zijn er ook koelemmers verkrijgbaar met ledverlichting in diverse kleuren.

De voorbeelden die ik heb gegeven kun je via de onderstaande afbeelding terugvinden!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (3)

De coolbar partytafel

Deze partytafel is multifunctioneel. Je kunt deze als bijzettafeltje gebruiken. Altijd makkelijk om de hapjes en drankjes op te zetten. De deksel van de tafel kun je omhoog tillen, zo krijg je een hoge bartafel. En dat is nog niet alles. Onderin kun je dan water en ijsklontjes doen met de diverse soorten flesjes drank. Het staat zo heel gezellig en je hebt alles bij de hand zodat jij alle tijd hebt voor je vrienden. Bijkomend voordeel is dat er een afvoerplug onderin zit om het water na afloop weg te laten lopen. Deze partytafel is superleuk en handig om jouw man cave mee in te richten.

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (4)

De Hopfenhöhle bierkoeler

Dit heb ik echt nog nooit gezien. Dat iemand uit zijn grasveld een bierkoeler omhoog haalt. Het is mogelijk! Heb jij je hobbykamer in het tuinhuisje of in de schuur dan kun je daar vlakbij een gat maken in de grond. Hier kun je de bierkoeler inzetten. Er kunnen 15 flessen in de koeler, die je vast kan klikken aan een flessenhouder. Deze kun je in de bierkoeler laten zakken. De koeler wordt afgesloten met een deksel en je bier of andere dranken worden zo koel en donker bewaard zonder gebruik van stroom. Is het tijd voor het feest verras dan de gasten met jouw ondergrondse bierlift. Succes verzekerd!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (5)

Tip 10: Gamen, gamen, gamen

Vroeger speelden we Pacman op een handheld spelcomputertje of leefden we ons helemaal uit met de spellen van de Comodore 64. Tegenwoordig heeft de echte gamer enorm veel keuze aan spelcomputers en zijn de accessoires niet aan te slepen. Van koptelefoons tot stuurtjes en van consoles tot speciale gamestoelen, alles is te krijgen.

Als je van gamen houdt (op de ouderwetse manier of juist met de nieuwste technologieën) mag een gamecorner in de mancave natuurlijk niet ontbreken. Dus haal je spelcomputer tevoorschijn, regel een tv (liefst één die je ook buiten het gamen kunt gebruiken) en zorg dat je er lekker bij kunt zitten. Met de opblaasbare stoel moet dit lukken. Deze zit comfortabel en heeft een game controller als rugleuning. Je kunt de stoel makkelijk verplaatsen. En ben je hem zat, of wil je je man cave met een ander thema inrichten? Laat dan de stoel leeglopen en berg deze netjes ergens op tot de volgende game ronde.

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (6)

Op het moment dat je niet aan het gamen bent, kan het fijn zijn dat je gamespullen uit het zicht zijn. Fred heeft daar natuurlijk weer een aantal mooie oplossingen voor! Of je nou behoefte hebt aan een kast waar alles in kan, of juist aan een bureau waar de spullen op kunnen staan (en in opgeborgen kunnen worden), op de site van Freds bouwtekeningen vind je alles wat je nodig hebt.

Tip 11: Man cave inrichten met wanddecoratie

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (7)

Het gebruik van posters en bordjes

De één wil dat zijn mancave puur in basisbehoeften voorziet, de ander vindt het belangrijk dat de mancave ook echt sfeer heeft. Behoor jij tot de laatste categorie? Lees dan vooral verder.

Hoe kun jij jouw man cave nog verder inrichten? Een heel simpele manier om sfeer te creëren is je muren versieren met posters en leuke bordjes. Minder mooie muren kun je natuurlijk opnieuw verven of behangen, maar soms volstaat het om wat posters of bordjes op tactische plekken op te hangen. Op deze manier wordt de aandacht van de muren verplaatst naar de gave dingen die jij daar hebt opgehangen!

Je kunt natuurlijk iedere poster of bordje ophangen die je in huis kunt vinden, maar in dit geval gaan we juist voor die speciale sfeer in de mancave. Online kun je enorm veel leuke posters en bordjes vinden, maar ook bij de kringloopwinkel of op rommelmarkten kom je van alles tegen. Ik kwam deze gave spullen van nostalgic art tegen, ideaal om je mancave in de juiste stijl aan te kleden.

Een wandrekje

Wil je toch iets meer gebruiken dan alleen posters of bordjes aan de muur? Met een wandplankje aan de muur krijg je weer een hele andere uitstraling. Op het plankje kun je diverse accessoires zetten die natuurlijk betrekking hebben op het thema van jouw mancave. In plaats van een plankje kun je ook een wandrekje gebruiken. Die is wat groter en in verschillende soorten en maten. Kijk wat je kwijt kan in je mancave en hoe vol je je muur wilt hangen.

Een lamp aan de muur

Met een lamp aan de wand kun je sfeer brengen in jouw mancave. Maar wat voor lamp kies je? Er zijn diverse spots te koop. Maar misschien wil je wat anders dan normaal aan je muur. Denk eens aan een lamp met een industriële look.

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (8)

Deze lamp met een waterleidingontwerp heeft een stoer uiterlijk. En in plaats van dat er water uitkomt schijnt er licht uit de kraan. Deze soort is mogelijk met zowel één lampje als met twee lampjes. Zo heb je jouw eigen leidingwerk aan de muur, apart is het zeker. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer industriële wandlampen te vinden waarmee je je man cave kunt inrichten.

In ons blog “mancave ideeen” kun je nog meer tips vinden over de inrichting van jouw mancave.

Tip 12: Je eigen sportdomein

Of je nou zelf graag sport of juist liever naar sporten kijkt, in je mancave kun je alle kanten op!

De sportieve mancave-bewoner kan zijn favoriete sport zoveel ruimte geven als hij zelf wil. Houd je bijvoorbeeldvan fitness? Plaats dan enkele fitnessapparaten in jouw cave en zo hoef jij de deur niet meer uit om te sporten! Zorg er natuurlijk wel voor dat er voldoende ruimte overblijft voor al je andere mancave-attributen, haha.

Ligt jouw interesse meer in wat minder fysieke sporten, zoals bijvoorbeeld biljarten? Kijk dan eens op de site van Fred naar de mogelijkheden om je eigen biljarttafel te maken. Wat is er gaver dan samen met je vrienden biljarten op een door jouzelf gemaakte biljarttafel? Besteed je je kostbare tijd liever aan belangrijkere zaken, dan kun je er ook voor kiezen om een biljarttafel te kopen!;-)

En natuurlijk vergeten we de mensen niet die liever naar sporten kijken. Heb je al een flinke tv geïnstalleerd voor het gamen? Zorg dan dat je die ook kunt gebruiken om naar jouw favoriete sportprogramma’s te kijken. Geen tv om te gamen, of is die tv je niet groot genoeg? Pak het dan nog wat extremer aan en regel een beamer en een beamerscherm die je kunt in- en uitschuiven met een afstandsbediening! Vanaf nu race jij echt mee met Max Verstappen en kun jij elke goal perfect volgen op het enorme scherm 😉 Lekker onderuit op de bank of juist hangend aan de biertafel of bartafel, het wordt echt genieten van de mooiste sportprogramma’s!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (9)

En ondertussen drink jij je biertje uit een dumbbell bierglas. Met dit halterglas kun je je biceps trainen op je gemak in je luie stoel. Hierboven kun je zien hoe dit unieke glas eruit ziet en de afbeelding is tevens de link naar de webshop!

Tip 13: De thuisbioscoop

Iets dat ook echt niet mag ontbreken in de mancave is een thuisbioscoop. Bij tip 10 en tip 12 heb ik het al gehad over tv’s die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden en natuurlijk hoort de thuisbioscoop daar ook bij.

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (10)

Ook in dit geval kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Heb je een goede tv met goed geluid en ben je tevreden? Lekker laten zo! Maar wil je graag toch iets meer, denk dan nog eens na over dat scherm en die beamer uit tip 12.

En om het plaatje echt compleet te maken, kun je er natuurlijk een mooie geluidsinstallatie op aansluiten. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat je je mancave dan regelmatig zal moeten delen met de andere gezinsleden die ook graag gebruik maken van deze fantastische thuisbioscoop ;-)! In de blog “soundbar bose 300” geef ik een eerlijke review over de desbetreffende soundbar en heb ik een prijsvergelijk gemaakt van een aantal aanbieders! Via de tekstlink hierboven kun je de review bekijken.

Tip 14: Wat voor muziek in de mancave

Creëer je eigen muziekstudio!

Ben jij een echte muziekliefhebber? Waarom zou je dan jouw man cave niet inrichten met een eigen muziekstudio met grappige accessoires? Zorg er natuurlijk wel voor dat deze ruimte goed geïsoleerd is, zodat de buren niet hoeven mee te genieten van jouw muzikale hobby. Het gebruik van akoestische panelen zijn hiervoor geschikt, hierover kun je wat nalezen in het blog van mamasliefste.nl Heb je de verbouwingswerkzaamheden afgerond? Ga helemaal los en geniet ongestoord van je favoriete muziek.

Nu je toch een prachtig geïsoleerde hobbykamer hebt gemaakt, kun je hem gelijk gebruiken als oefenruimte om samen met je vrienden te jammen. Speel je nog geen instrument? Dit is het ideale moment om er mee te beginnen: de verbouwing is klaar en het is tijd om lekker muzikaal te genieten. Na een kleine hoeveelheid gitaarlessen kun je al een leuk deuntje tokkelen. Dat worden veel muzikale avondjes met je maten (onder het genot van een klein zelf getapt pilsje natuurlijk) 😉 Have fun!

De JBL partybox

Met deze partybox wordt jouw feestje gegarandeerd een groot succes. Ze zijn voorzien van ledverlichting . De kleuren van de verlichting lopen synchroom met de beat. Hoe gaaf is dat!! Het is ook allemaal zelf aan te passen. Er zijn heel veel mogelijkheden met de partybox. Er zit zelfs een gitaar- en microfoon ingang aan zodat je samen met je vrienden kunt meezingen en meespelen met de muziek. De JBL partybox microfoon kun je hierbij goed combineren. Laat maar komen die karaoke avond.

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (11)

Via de bovenstaande afbeelding kun je al de specificaties nalezen. De reviews die ik heb gelezen over dit product zijn dan ook erg veelbelovend!

De jukebox

Met een jukebox laat je oude tijden herleven. Zo komt het jaren 50 gevoel weer naar boven. Ze zijn er in diverse uitvoeringen, van groot tot klein. Er zit een cd speler in en ze zijn ook voorzien van een radio. Bij sommige zit ook een platenspeler. Zo kun je met een cd of de juiste zender op de radio jouw muziekkeuze maken. Je kunt de jukebox bedienen met een afstandsbediening dus gemak dient de mens. Ik weet zeker dat je hier enthousiaste reacties op gaat krijgen.

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (12)

Heerlijk ontspannen met je langspeelplaten

Als jouw langspeelplaten liggen te verstoffen op de zolder dan is nu de oplossing gevonden. In jouw ontspanningsruimte kun je heerlijk relaxed naar jouw verzameling gaan luisteren. Met een draaitafel in stijl kun je jouw “oude muziek” opnieuw tot leven brengen. Het is natuurlijk zonde als er niets meer mee gedaan wordt. Heb jij je mancave niet echt geïsoleerd en wil je toch de muziek luid kunnen afspelen? Met het gebruik van een draadloze koptelefoon van JBL kun jij in je eigen wereldje terug in de (muziek) tijd gaan. En dat allemaal in het geluidsniveau wat je zelf uitgekozen hebt!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (13)

Om geheel in de sfeer te blijven kun je een lijst voor een lp hoes ophangen aan de muur. Dit is een lijst van vinyl waar je een enkele lp met hoes of een dubbele lp in kan doen. Met een aantal klikken zit de hoes in de lijst. Je kunt natuurlijk ook een paar van deze lp schilderijen ophangen of neerzetten. Op deze manier heb je je favoriete plaat dichtbij de platenspeler en hoef je de lp nooit te zoeken. De rest van je verzameling langspeelplaten berg je bij elkaar op in een kast of platenkoffer.

Tip 15: Kom tot rust met een heerlijk bakje koffie

Na al deze tips heb je jouw man cave vast al grotendeels kunnen inrichten. Toch ontbreekt er nog een belangrijk onderdeel: goede koffie. Want soms zijn er van die momenten dat je eigenlijk alleen maar behoefte hebt aan rust. Geen drukke games, even niet sporten en geen thuisbioscoop. Gewoon even lekker ontspannen, een rustig muziekje op de achtergrond en echt genieten van een goede kop koffie.

Maar wat is een goede kop koffie? Voor de één is dat een stevige koffie, gemaakt van verse koffiebonen. Voor de ander is dat een koffie met een bijzonder smaakje, zoals bijvoorbeeld een caramel macchiato of een heerlijke cappuccino. En voor weer een ander is het vooral belangrijk dat het eerlijke en milieuvriendelijk koffie is. En het mooie is dat je voor al deze koffiesoorten je man cave niet meer uit hoeft! Voor iedere koffieliefhebber is er er wel een perfect apparaat te vinden dat je gemakkelijk kunt aansluiten en dat eenvoudig in het gebruik is. Dit is toch wel de kers op de taart in jouw man cave!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (14)

Er zijn nog veel meer ideeën te bedenken voor het inrichten van jouw man cave, maar ik denk dat ik je met bovenstaande tips aardig op weg heb kunnen helpen. Bovendien is het tijd om te stoppen met lezen en hard aan de slag te gaan met jouw ultieme mancave! Have fun!

Man cave inrichten. 6 extra tips om jouw ideale mancave te creëren! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6278

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.